fbpx

Here To Stay. Claiming Youth-led Civic Space 

Descriere (sumar, obiective, activități): 

„Here To Stay” (HTS) este un parteneriat strategic care vizează micșorarea spațiului civic din Europa și implicațiile pe care le are asupra tinerilor. Tinerii devin mai puțin implicați ca cetățeni europeni și sunt limitați în drepturile lor fundamentale de a se aduna și de a se exprima liber. Rezultatele acestor evoluții sunt, printre altele, dezangajarea tinerilor în procesele de luare a deciziilor și excluderea lor socială, care împiedică tinerii să devină agenți ai schimbării sociale. 

Obiective:  

  • Obținerea de cunoștințe asupra factorilor de succes pentru revendicare spațiului civic pentru tineri prin munca tinerilor europeni (acest proces va fi realizat prin cercetare combinată de teren și de birou pe trei niveluri diferite)  
  • Crearea unui spațiu civic virtual deschis și interactiv pentru schimbul de bune practici și inspirația noilor inițiative  
  • Dezvoltarea unui set de instrumente pentru lucrătorii de tineret care să îi ajute și să îi sprijine în facilitarea tinerilor pentru a revendica spații civice. 
  • Organizarea unei formări internaționale de lucru pentru tineret, în care lucrătorii europeni de tineret sunt introduși în setul de instrumente dotate cu mijloacele, cunoștințele și inspirația necesară pentru a le utiliza 

Project Reference: 2019-3-NL02-KA205-002771 

Beneficiar: INTERNATIONAL SPORTS ALLIANCE 

Parteneri: 

Partener 1: INEX – SDRUZENI DOBROVOLNYCH AKTIVIT Z S 

Partener 2: FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET TIMIS 

Partener 3: STICHTING INTERNATIONAL CHILD DEVELOPMENT INITIATIVES 

Partener 4: OLTALOM SPORTEGYESULET 

Domeniul: Angajament civic 

Local, județean, național, european, internațional: internațional 

Perioada de desfășurare: 01.02.2020-31.01.2022 

Locul desfășurării: –

Număr participanți: –

Buget: 213816 EUR 

Finanțator: European Commission 

Poze, articole de presă, etc. (Anexă)