Tinerii din Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Suceava și-au exprimat opinia cu privire la organizarea festivalurilor muzicale adresate tinerilor la nivelul județului Suceava, susținând ca acestea să aibă loc. Luarea de poziție a avut loc în cadrul dezbaterilor generate de contestațiile unor cetățeni împotriva festivalului Bucovina Rock Castle. Opiniile noastre au fost exprimate atât de către tânărul reprezentant al Fundației Județene pentru Tineret Suceava, cât și de către un elev delegat, dar și de către un student, delegați din partea structurii noastre:
„Tinerii sunt receptivi la evenimente precum festivalul Bucovina Rock Castle, unde nu se fac discriminări, nu se aduc daune comunităţii, acest eveniment fiind binevenit, mai ales pentru că atrage foarte mulţi tineri din toată ţara, dar şi din străinătate. Nu este nimic rău dacă tinerii își petrec timpul liber în acest mod. Gusturile muzicale diferă, motiv pentru vă invit să fim toleranți, indferent de genul muzical preferat, inclusiv când ne referim la muzica rock.” – Vlad-Alexandru Grosar (Președinte, Fundația Județeană pentru Tineret Suceava, în ședința Consiliului Județean Suceava din 6 februarie 2019) 
„Sunt delegat din partea Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Suceava, o structură ce reprezintă tinerii din Suceava şi am venit astăzi să vă spun că noi susţinem festivalurile culturale din Suceava prin care tinerii se pot dezvolta. Mulţumesc.” – Dorian Dascălu (Student delegat, Fundația Județeană pentru Tineret Suceava, în ședința Consiliului Județean Suceava din 18 aprilie 2019)
„Aş vrea, în primul rând, să vă transmit sentimentul de mândrie al tinerilor din Suceava care se bucură de acest festival. Vin la acest festival persoane din toată Europa. Am întâlnit polonezi, maghiari, ucraineni, chiar şi germani. În al doilea rând, este renumele trupelor care vin la acest festival, sunt trupe care cântă în America, în Africa uneori, în Europa foarte mult. Peste tot unde am fost în ţară, s-a auzit de Bucovina Rock Castle. Nici un alt festival din România nu mai are o asemenea apariţie ca Bucovina Rock Castle. Bineînţeles vreau să mă refer la evenimentul de anul trecut şi mă refer la scena a doua.
Scena a doua de la Bucovina Rock Castle promova artiştii suceveni şi din afara Sucevei care doreau să se afirme în acest fel de muzică. Din punctul nostru de vedere este un lucru fantastic, pentru că tinerii au posibilitatea de a se afirma pe scene mari. Nu cred că mai trebuie să vorbim de prieteniile care se leagă la acest festival, socializarea între
tineri şi cunoaşterea între ei şi bucuria de a asculta astfel de muzică, bucuria tinerilor de a avea un astfel de eveniment şi veniturile financiare şi sociale ale judeţului. Festivalul este o emblemă a Sucevei, de ce vreţi să o stricaţi?” – Ştefan Tărăboanţă (Elev delegat, Fundația Județeană pentru Tineret Suceava, în ședința Consiliului Județean Suceava
din 30 mai 2019).