Turneul de Judo pentru copii „Alina Dumitru”, (editia a II-a), desfasurat in perioada 24—25 mai 2014, in sala Lucian Grigorescu din Bucuresti (complexul sportiv Floreasca), a avut ca scop principal verificarea sportivilor inaintea startului calendarul competitional al Federatiei Romane de Judo (FRJ), la categoria de varsta U12 si U14. Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) si Clubul Sportiv al Armatei Steaua (CSA STEAUA) au fost organizatorii evenimentului sportiv, in cadrul caruia s-au inscris peste 700 de participanti, din 38 de cluburi din intreaga tara, precum CSS Steaua Bucuresti, CS Dacia Mioveni, CS Metalul Beta Buzau, CS Petrom Ploiesti, CS Unirea Focsani, CSS 1 Bucuresti, CS Dinamo Bucuresti, CSS Lugoj, CSS Drobeta Turnu-Severin, CSM Pitesti, precum si cei din Republica Moldova, fiind, totodata, invitati sa participe si sportivi din Teleorman. Cea de-a doua editie a „Turneului de Judo Alina Dumitru” s-a adresat, pentru prima data, si sportivilor din categoria de varsta U10. 

Competitia s-a desfasurat individual, pe trei spatii de lupta, la categoriile de varsta si greutate valabile in anul competitional 2014, arbitrajul fiind conform regulamentului Federatiei Romane de Judo (FRJ) si regulilor de arbitraj ale Federatiei Internationale de Judo, valabile pentru anii 2014 – 2016. 

Premiile puse in joc au fost pentru categoriile de varsta U-12 si U-14, castigatorii locurilor I, II si III fiind premiati cu diplome, medalii personalizate si tricouri. De asemenea, a fost realizat un clasament general (U-12 – U-14 M/F), iar pentru primele 3 clasate I – II – III si in functie de sportivii judoka clasati, s-au acordat cupe si diplome. Mai exact, potrivit clasamentului general, locul I a primit 7 puncte, locul II, 5 puncte si locul III, 3 puncte. De la fiecare echipa participanta, s-a punctat un singur sportiv pe categorie. Totodata, pentru categoria de varsta U-10 s-a realizat un clasament separat, iar castigatorii locurilor I, II si III au fost premiati cu diplome, medalii personalizate si tricouri. Turneul de Judo pentru copii „Alina Dumitru” urmareste, totodata, sa promoveze viitoarele talente ale judo-ului romanesc, avand-o drept simbol si reprezentanta de onoare pe campioana olimpica si internationala, judoka Alina Dumitru. 

”Ma bucur pentru faptul ca va fi un alt gen de concurs, adica fara taxa. Apoi, cei mai buni vor primi premii, pentru stimularea lor. Vreau sa fie o sala de concurs plina cu multi copii si parinti. Eu am inceput sa fac judo la Clubul FTMB, iar apoi m-am transferat la Steaua. Aici vor ramane in calitate de antrenor. Sper ca macar unul dintre copii sa ajunga acolo unde am ajuns eu, pe treapta performantelor sportive”, declara Alina Dumitru, anul trecut. 

Buget realizat 23.075 lei.