Tineri provocând schimbarea. Construirea politicilor de tineret de care Timișoara are nevoie

Descriere (sumar, obiective, activități):

Proiectul avea ca principal scop includerea principalelor priorități ale tineretului din Timișoara în strategiile de dezvoltare a regiunii Timișoara și, de asemenea, pentru a crea parteneriate responsabile și susținute între autoritățile publice locale și toți actorii sociali implicați în implementarea unor astfel de politici (ex. Conducerea Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret active în toate dimensiunile societății civile, instituții implicate în toate ariile de interes ale problemelor de tineret și a tinerilor din Timișoara în sine).

Obiective:

  1. investigarea profesională a nevoilor tinerilor din comunitatea timișoreană în vederea formulării obiectivelor politicilor de tineret la nivel local, pe termen scurt, mediu si lung.
  2. construirea, în parteneriat cu Consiliul Local a unui plan de acțiune în domeniul tineretului în plan local, care să cuprindă principalele priorități ale tinerilor din Timișoara.
  3. construcția unei alianțe informale/coaliție responsabilă și susținută cu toți actorii sociali implicați în procesul de luare a deciziilor la nivel local , actori ce sunt motivați să influențeze politica publică în beneficiul sectorului tânăr din Timișoara.

Activități principale:

Activitatea de cercetare și evaluarea nevoilor, crearea grupului de lucru pentru politici de tineret, crearea studiului de nevoi, lucrul pe planul de acțiune / designul planului, procesul de promovare, procesul de informare, procesul de consultare, integrarea planului în politicile publice ale Consiliului Local din Timișoara, monitorizare și evaluare, evaluare și raportare.

Domeniul: politici publice

Local, județean, național, european, internațional: local

Perioada de desfășurare: mai – octombrie 2005

Locul desfășurării: Timișoara

Număr participanți: – 

Buget: 42.405 RON

Finanțator: Agenția Națională pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor

Poze, articole de presă, etc. (Anexă)