STARTDANS

Descriere (sumar, obiective, activități): Ateliere de dans contemporan pentru copii, adolescenți și adulți. Evenimente: intervenții performative in spatiul public, cursuri de dans contemporan si un spectacol real time composition.

StartDans urmareste sa contribuie la cresterea vizibilitatii dansului contemporan si formarea de public nou in randul comunitatilor din orasele in care se desfasoara proiectul si vizeaza, de asemenea, construirea unui dialog cultural-artistic intre Bucuresti si orasele-resedinta de judet din vecinatatea acestuia (Giurgiu,Slobozia, Buftea,Targoviste) prin intermediul dansului contemporan- ca liant cultural nou cu capacitatea de a activa comunitatile urbane mici.

Timp de o saptamana, o echipa alcatuita din noua artisti din diferite domenii (dans, actorie, muzica, multimedia) au explora orasul Targoviste si au sustinut activitati artistice si educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.

Domeniul: educație dans

Local, județean, național, european, internațional: regional

Perioada de desfășurare: 19-24 august 2019

Locul desfășurării: Casa Tineretului Târgoviște, Curtea Domnească Târgoviște

Număr participanți: 30

Bugetul total sau contribuția fundației:

Organizator + Parteneri: NEAGOE I CAMELIA PFA, Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița, Complexul Muzeal Național Curtea Domnească Târgoviște

Finanțator: Administrația Fondului Cultural National.

Poze, articole de presă, etc.: Apariții presă: Cronica de Gaesti, Ripostapenet,  Dambovita la Zi, 24breakingnews, Gazeta Munteniei, Stiri Muntenia, Valahia Media,  Radio minisat, Realitatea de Dambovita, Ziarul Incomod,  Artele spectacolului. ro, Targoviste Live,  Oficial Media, Reporter pe Net.