ȘCOALA DE VARĂ PENTRU PROMOVAREA PARAPANTISMULUI ÎN RÂNDUL TINERILOR DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Descriere (sumar, obiective, activități): Ședința de prezentare au avut la Hotel Tolea din Târgoviște. Pe durata primei zile au fost prezentate informări, filme și materiale referitoare la zborul cu parapanta. Zborul liber poate fi o modalitate extraordinară de educare extra-curriculară a elevilor de liceu care pot începe practic cursurile de la vârsta de 16 ani (cu acordul scris al părinților).

Dar frumusețea zborului poate fi împărtășită tuturor doritorilor, indiferent de vârstă, accesul acestora făcându-se prin intermediul zborurilor în tandem (ca pasager însoțit de un instructor sau pilot autorizat pentru zborul în tandem).

Pe lângă caracterul educativ efectiv – necesitatea cunoașterii noțiunilor de aerodinamică, meteorologie și zborul propriu-zis – parapantismul dezvoltă și nevoia de a cunoaște mai multe despre lumea în care trăim, despre natură și necesitatea păstrării intacte a locurilor de zbor care sunt, cel mai adesea, situate în regiunile muntoase sau de deal, în parcuri naturale și rezervații. În plus, în anumite zone împărțim cerul cu păsările mari cum sunt vulturii, care adesea ne însoțesc curioși în zbor.

Dorința de a zbura în locuri care de acum au devenit faimoase pentru zborul cu parapanta, ne face să ne lărgim orizontul, să vrem mereu să mergem în alte locuri.

Călătorind întâlnim oameni care împărtășesc aceeași pasiune și, din experiența noastră, fiecare călătorie ne învață câte ceva, chiar și atunci când ne arată că există lucruri pe care este bine să nu le facem :-).

În ziua a doua s-a ieșit pe dealurile din apropierea Târgoviștei pentru zboruri demonstrative în tandem.

Invitați de onoare și instructori au fost domnul Valentin Popa, președintele Asociației de Zbor Liber din Romania și domnul Mihai Ilie, secretarul Federației Aeronautice Române.

Domeniul: tineret, zbor cu parapanta

Local, județean, național, european, internațional: local

Perioada de desfășurare: 10-14 iunie 2013

Locul desfășurării: Târgoviște

Număr participanți: 15 elevi fin județul Dâmbovița, 2 instructori, 2 invitați

Bugetul total sau contribuția fundației:

· în RON: 1000

· echivalentul în USD (1 USD = 3,4240 RON)7:

· echivalentul în EUR (1 EUR = 4,4895 RON)8:

Organizator + Parteneri: FJT Dâmbovița și Asociația Aeronautică ARIEL Târgoviște 92

Finanțator: Primăria Municipiului Târgoviște prin FJT Dâmbovița