Scoala de Vara pentru Copii si Parinti (editia a III-a)Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a organizat, in perioada 16 – 19 Iunie 2018, la Complexul Sportiv National Snagov, cea de a treia editie a proiectul ”Scoala de vara pentru copii si parinti” 2018. 
Proiectul a avut ca scop principal crearea unui cadru menit sa creasca nivelul de receptivitate al parintilor si sa stimuleze constientizarea nevoii de educatie non-formala, avand ca grup tinta familiile formate din parinti tineri cu varsta de pana in 40 de ani si copii cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani. 
Scoala de vara pentru copii si parinti” a avut in vedere pe de parte diseminarea principiilor si activitatilor educatiei non-fornale, promovarea pedagogiei SCOUT ca alternativa educatională viabila si sanatoasa pentru dezvoltarea personalitatii tinerilor. Implicarea pe baza de voluntariat in activitatile educationale promovate de cercetasie poate fi o experienta educationala unica, pentru ca determina dezvoltarea unor calitati personale si profesionale bazate pe „sistemul de progres personal”, „dragostea fata de natura”, „apartenenta la un grup”, „dezvoltarea caracterului si insusirea de competente, a increderii in sine, a capacitatii de a coopera si a conduce. 
Acest proiect a adunat un numar de 26 participanti ( 7 parinti, 8 copii si 6 lucratori de tineret, 3 voluntari si 2 organizatori). 
La cea de-a treia sa editie, proiectul „Scoala de vara pentru copii si parinti” s-a bucurat de un real succes si a avut un feedback pozitiv din partea tuturor participantilor. 
Proiectul ”Scoala de vara pentru copii si parinti” 2018 a avut ca parteneri: Fundatia Judeteana pentru Tineret Ilfov, Asociatia Club Kiai, Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati, Asociatia Ecologie-Sport-Turism, Asociatia pentru tineret MOTION, Asociatia pentru tineret A4-Action si Asociatia  A.R.T. Fusion”, Curierul National si societatea TIN Management Grup SA. 
Buget realizat 10.138 lei