Pastrare și perpetuare tradițiilor românești

Programe organizate pe parcursul anilor 2018 – 2019, ocazional sau cu regularitate, non – profesioniste, pentru impulsionarea tinerilor si sprijinirea lor in vederea pastrarii nealterate a traditiilor , obiceiurilor si portului traditional oltenesc. 

Scopul acestui program a fost acela de a descoperi si promova noi talente interpretative, de a pune in valoare traditiile si obiceiurile oltenesti  autentice, poezia in grai, si dansul popular si de a le introduce in circuitul valorilor spirituale romanesti. 

Prin acest proiect s-a urmarit atragerea tinerilor, sensibilizarea si constientizarea acestora privind nu doar folclorul, dar si muzica in general, intrucat acestea sunt elemente  care ne mentin specificul national si ne fac cunoscuti in afara granitelor. 

Programul a urmarit ca, in urma campaniilor periodice pe care le-am promovat in acest sens, tinerii cu abilitati care au fost selectionati, sa faca parte din Ansamblul popular de cantece si dansuri “Rapsodia Oltului” al Fundatiei Judetene pentru Tineret Olt.  

Totodata, in cei doi ani F.J.T. Olt, a fost partener in organizarea Concursului Naţional al Copiilor CĂLUŞUL ROMÂNESC” desfasurat la Casa Tineretului Slatina in luna iunie a fiecarui an.