Tineri din Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Suceava au participat în perioada 8-12 noiembrie 2017 în Bacău – Capitala Tineretului din România, la Summitul Tinerilor (ediție desfășurată sub sloganul „Dă încredere generației tale!”), cel mai ambițios eveniment de învățare, dezbatere, decizie și celebrare al mișcării de tineret  in România. Aici s-au adunat peste 400 de oameni cu aceleași idealuri, ambiţii şi speranţe, implicați în zvoltarea
comunităților din care fac parte – lideri de structuri neguvernamentale, voluntari, activiști și antreprenori, prezentanți ai autorităților locale și centrale și ai mediului de afaceri, pentru a construi o viziune a modului în care mișcarea de tineret va crește, va colabora și va interacționa cu societatea în următorii ani.
Activități desfășurate:
1. Construirea unei viziuni comune privind dezvoltarea mișcării de tineret: ateliere în cadrul cărora am definit misiunea mișcării de tineret, a modului în care este organizată colaborarea dintre structurile de tineret și dintre mișcarea de tineret și societate. Fiecare atelier a abordat o tematică specifică, de la misiunea mișcării de tineret la elaborarea unei strategii locale sau județene pentru tineret sau organizarea reprezentării sectorului.
Concluziile generate au fost integrate într-o declarație comună care va putea fi semnată de orice organizație de / pentru tineret din România.
2. Dezvoltarea regională a mișcării de tineret: ateliere prin care am creat un plan de acțiune pentru dezvoltarea mișcării de tineret din fiecare regiune de dezvoltare, în funcție de nevoile și oportunitățile specifice și plecând de la concluziile secțiunii anterioare.
3. Mesaje pentru lideri emergenți: am aflat despre devenirea profesională și personală a unor oameni cu povești extraordinare.
4. Proiectele, de la vis la realitate – mesajele finanțatorilor: conferințe organizate de parteneri, proiectate pentru a susține dezvoltarea mișcării de tineret.
5. Dialog între tineri din mediul ONG și cei din partidele politice: am avut ocazia de a pune întrebări și a afla răspunsuri legate de prioritățile și planurile partidelor politice parlamentare.
6. Gala Tineretului din România: eveniment care a recunoscut meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România.
Tot în cadrul acestui eveniment am aflat și ce oraș a câștigat titlul de Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019: Baia Mare. Aici se vor înființa centre de tineret noi, vor fi angajați lucrători de tineret de către primărie și va fi oferit un sprijin major pentru proiecte ale ONG-urilor, alături de adoptarea unei
strategii de tineret la nivel local, dar și multe alte activități cu și pentru tineri!