Festivalul de carton

Descriere (sumar, obiective, activități):

Festivalul de Carton era o inițiativă unică în România care ducea reciclarea la un alt nivel. Ne propuneam să motivăm comunitatea din care facem parte să contribuie la conturarea acestui proiect prin aducerea recipientelor din carton care sunt perisabile pentru a le transforma în ARTĂ. O bucată de carton pentru artă, un aer mai curat prin artă – la asta se rezumă ceea ce am vrut să facem prin această inițiativă. 3 luni (colectăm) – 2 zile (învățăm) – 3 zile (transformăm)

Activități:

Inițiativa s-a împărțit în 3 mari activități: 1. Colectare 2. Învățare 3. Transformare

Acum vom explica pe scurt ce vom face la fiecare inițiativă.

  1. Colectare – în cadrul acestei activități am început prin căutarea unui spațiu închis unde am putut colecta cartonul; – continuând prin crearea unei identități pe rețelele de socializare și promovarea inițiativei; – încercam să facem parteneriate cu cât mai multe firme care să doneze carton și să încurajeze angajații să facă același lucru;
  2. Învățare – am deschis un apel pentru cei care vor să participe la transformarea cartonului în artă – timp de 2 zile am avut training uri și brainstorming despre ce putem face din carton și fiecare și-a ales ce anume voia să facă.
  3. Transformare – timp de 3 zile am împânzit Parcul Botanic cu cartoane care au prins viață în personaje, obiecte și lucrări de artă; – am amenajat un spațiu de expoziție în care a fost dusă fiecare lucrare de artă la finalizare, acest spațiu a fost liber pentru publicul larg.

Beneficiar: Grupul informal de inițiativă inART

Parteneri:

Local, județean, național, european, internațional: local

Domeniul: Mediu, Educație, Informare, Participare

Perioada de desfășurare: 09-10.06.2018

Locul desfășurării: Timișoara

Număr participanți:

Buget:  1987.7 Lei

Poze, articole de presă, etc. (Anexă)