Activitatile educative planificate in cadrul proiectului au urmarit constientizarea in randul elevilor si al profesorilor a importantei conservarii biodiversitatii, dar si a implicarii, in viata societatii, ca voluntari. Am reusit sa marcam, prin activitati specifice (seminarii, videoproiectii, aplicatii practice), zile de referinta, respectiv: Ziua Internationala a Voluntariatului, Luna Plantarii Arborilor, Ziua Internationala a Biodiversitatii si Ziua Europeana a Parcurilor. De asemenea, prin metode specifice educatiei non—formale, am transmis cunostinte de leadership, inclusiv redactarea de proiecte, catre o grupa de 20 de elevi inscrisi in proiect. Acestia au fost formati ca lideri si vor participa in anul scolar urmator ca membri ai echipei de proiect. 

Elevii au invatat despre CONSERVAREA SI PROTEJAREA NATURII, in mod special a padurilor si a ariilor naturale protejate, prin activitati organizate atat in Bucuresti, cat si in Parcurile Nationale si Naturale Comana, Bucegi si Piatra Craiului: 

  • excursii tematice (ecoturism, geoturism si volunturism) in Parcurile Nationale si Naturale mentionate; 
  • aplicatii de alpinism/escalada si orientare turistica; 
  • activitati de voluntariat si impadurire; 
  • expuneri si videoproiectii cu tematica. 

Acestia s-au familiarizat si cu metodele educatiei non formale, participand la mai multe workshop-uri si sesiuni de training despre leadership, scriere de proiecte, atragere de fonduri. 

Au participat la activitatile programate 100 de elevi si profesori din cele 10 cluburi ecoturistice infiintate in unitatile de invatamant partenere. 

Proiectul s-a derulat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Asociatia “Ecologie-Sport-Turism” in perioada ianuarie – iunie 2015.
Buget realizat 6.030 lei
.