În perioada martie – iunie 2018, Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea au derulat proiectul județean “Centenarul – orizont de moștenire și perspective pentru tineri”, adresat elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din județul Vâlcea. 

Obiectivele parteneriatului au fost: 

– Instruirea, educarea și formarea tineretului în spiritul promovării valorilor naționale; 

 Cultivarea valorilor cetățeniei active; 

– Revitalizarea sentimentului patriotic și a identității naționale în rândul elevilor. 

Activităţile principale ale proiectului au constat în: 

A.1. Realizarea unor tablouri ce conțin următoarele elemente: imnul de stat, stema și drapelul României, logo-ul Centenarului și siglele ISJ Valcea și FJT Valcea,. 

  1. 2. Realizarea unor dezbateri având ca temă Centenarul – orizont de moștenire și perspective pentru tineri  și prezentare unor comunicări științifice alecadrelor didactice și elevilor.

La finalul acțiunii, menționăm că au fost dotate cu câte un exemplar un număr de 126 de unități școlare, de altfel, toate unitățile școlare din județul Vâlcea, cu excepția grădinițelor. 

De asemenea, s-a luat măsura dotării tuturor sălilor de clase în următoarele unități școlare: Școala Gimnazialăsat Gura Văii; Școala Primarăsat Olteni; Școala Gimnazială BuneștiȘcoala Gimnazială GlăviileȘcoala Gimnazială Măgura; Școala Gimnazială Buleta; Școala Gimnazială GovoraSatȘcoala Gimnazială PesceanaȘcoala Gimnazială nr.5 Rm.Vâlcea. 

Suma alocată a fost de 2860,00 lei.