Conferința Națională este evenimentul final din cadrul proiectului „Strategia Națională a Voluntariatului”, implementat de către Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în parteneriat cu Pro Vobis – Centru de Resurse pentru Voluntariat, A.R.T. Fusion, Fundația Națională pentru Tineret și Alianța Națională a Organizaților Studențești din România. În cadrul acestuia, vor fi prezentate etapele parcurse de-al lungul implementării proiectului, precum și rezultatele obținute în urma sesiunilor de consultări cu tinerii din județele țării și a completării chestionarului online.
Totodată, participanții vor avea ocazia să poarte un dialog pe tema propunerii Strategiei Naționale a Voluntariatului, precum și a pașilor următori. Obiectivul nostru este să coagulăm energiile necesare pentru a avansa în convingerea autorităților competente să țină cont de aceste propuneri realizate într-un amplu proces participativ, atunci când dezvoltă măsuri de susținere a voluntariatului în România.

Cine poate participa la conferință?

Participanții pe care îi dorim implicați la Conferința Națională sunt tineri, reprezentanți ai ONG-urilor de/ pentru tineret și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Costurile de transport, cazare și masă vor fi acoperite de către organizatori. Cazarea va fi asigurată în regim de 2 stele. Masa va fi asigurată în regim de catering.

Când și unde va avea loc conferința?

Data: 30 August 2022

Locația: Centrul de tineret FNT (Str. Căderea Bastiliei, nr. 11, sector 1, București)

Proiectul „Strategia Națională a Legii Voluntariatului” este coordonat de Fundația Județeană̆ pentru Tineret Timiș̦ – singurul centru de tineret din România ce deține Certificatul de Calitate pentru Centre de Tineret din partea Consiliului Europei, în parteneriat cu Pro Vobis – Centrul de Resurse pentru Voluntariat, Asociația A.R.T. Fusion și Fundația Națională pentru Tineret și este cofinanțat prin programul Erasmus+ Acțiune Cheie 3, gestionat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
.

AGENDA CONFERINȚEI NAȚIONALE

10:00 – 11:30 Deschiderea conferinței
Incursiune în călătoria proiectului, de la obiective, provocări, etape parcurse, până la rezultatele obținute

Pauză de cafea

11:45 – 13:15 Cum recunoaște, susține și sprijină statul voluntariatul

Dialog pe baza propunerilor rezultate în cadrul proiectului

Pauză de masă

14:15 – 15:45 Mai concret, încotro ne îndreptăm? (I)
Prima parte a dialogului pe domeniile din strategie

Pauză de cafea

16:00 – 17:30 Mai concret, încotro ne îndreptăm? (II)
A doua parte a dialogului pe domeniile din strategie

17:30 – 18:00 Încheierea conferinței
Prezentarea sintezei rezultatelor sesiunilor de dialog și prezentarea etapelor următoare

Pauză de masă

19:30 – 21:00 Eveniment cultural
Un concert oferit de gazde va încheia seara Conferinței Naționale
.