Ca urmare a solicitărilor noastre privind tranziția TINERETULUI de la un minister la altul, Fundația Națională pentru Tineret, reprezentată de secretarul general Georgiana LICĂ și președintele Mihai VILCEA, a fost una dintre cele 12 structuri neguvernamentale de și pentru tineret care au participat ieri la dialogul organizat de dna. ministru Gabriela FIREA și dna. secretar de stat Izabella KACSO-DOBOLY.

Obiectivele noastre, pe lângă cele 8 solicitări formulate în scris, au vizat promovarea importanței pe care conducerea noului minister este imperios necesar să o acorde TINERETULUI și accentuarea faptului că FNT și fundațiile membre reprezintă o resursă importantă pentru dezvoltarea TINERETULUI din România. Cu această ocazie, am înaintat conducerii noului minister un pachet cu analizele și propunerile realizate sau co-create, în ultima vreme, de FNT și fundațiile membre, după cum urmează:

 1. VIZIUNEA ASUPRA REFORMĂRII sistemului public pentru TINERET;
 2. Propuneri pentru Pl-x 716/2018 – LEGEA TINERETULUI;
 3. Propunerea pentru PNRR – CRESC TINERET;
 4. STRUCTURA DEMOGRAFICĂ A POPULAȚIEI TINERE din România;
 5. Cercetare sociologică NAȚIONALĂ. Sondaj de opinie în rândul ONG-urilor active în domeniul serviciilor și activităților adresate TINERILOR (2019);
 6. Votăm de la 16 ani?;
 7. Rezoluția Tinerilor din România 2020-2027. Viitorul începe azi!

  Conducerea noului minister a apreciat demersul FNT de a întocmi inventarul Bazei Materiale de TINERET administrată de sectorul public și a subliniat că acest inventar a contribuit decisiv la accelerarea unei tranziții corecte a TINERETULUI de la un minister la altul.

  Mesajul ministrului, în urma întâlnirii cu reprezentanții structurilor neguvernamentale de și pentru tineret: ⇓

  Sursa foto:  Facebook Gabriela Firea